A mindenes boltokban sem lehet mindent megvenni

Mindenes boltoknak hívjuk őket, de korántsem lehet bennük mindent megvenni. Persze érthető, hogy ez a nevük, hiszen az élelmiszerektől kezdve alap ruhadarabokon át a konyhai kellékekig mindent meg lehet itt kapni. Ki ne szeretne egy olyan üzletben vásárolni, ahol meg tudja venni a kedvenc samponját, a vacsorát és egy meleg pokrócot is, vagy egy új ágynemű huzatot.

Tényleg majdnem mindent lehet kapni, de ha éppen az nincsen, amit keresünk, igazán ki tudunk akadni, legalábbis én ki tudok akadni.

Ilyenkor nem azt értékelem, hogy mennyire kényelmes a vásárlás, hogy mennyi mindent sikerült egy helyen megvennem, sokkal inkább azon kattogok, hogy az az egy valami miért nem volt.

Főleg akkor, ha amiatt az egy dologért mentem be, és fontos is lenne. Van otthon egy canon nyomtatóm, amit szintén ebben boltban vettem az elektronikai osztályon, de arra nem gondoltam, hogy patront már nem lehet itt kapni hozzá. Kicsit mérges lettem, hiszen a nyomtatót itt vettem, akkor patront miért nem tartanak?

De túl kellett jutnom a felháborodáson, hiszen valahogyan muszáj volt megoldanom ezt a gondot, muszáj volt valahonnan patront szereznem a nyomtatóba.

Utazni fogok a jövőhéten, és ki akarom nyomtatni a repjegyeket. A mai virtuális világban ez kicsit furcsa lehet, de egyszer véletlenül kitöröltem a repjegyemet és nagyon nehezen sikerült előszednem a kódját, mert nem volt külföldön internetem sem. Azóta mindig magammal viszem kinyomtatva is a repjegyet. Ráadásul színes és fekete-fehér formátumban is mindig magammal viszem, mert soha nem lehet tudni, nem akartam, hogy pont nekem ne múködjön a leolvasó.

Hallottam ugyanis már olyan rémtörténeteket, hogy a színes jegyek kódját nem olvassa be a leolvasó, és volt olyan ismerősöm, aki elhagyta a reptéren a kinyomtatott jegyét, így mindig bebiztosítom magamat, mindig több példányban magammal viszek mindent, mert az ördög sosem alszik!

Ebben a mindenes boltban nem találtam patront a nyomtatómba, úgyhogy hazafelé vettem az irányt és azon tanakodtam, hogy hogyan oldjam meg a dolgot.

Persze egyből internetes segítséget kértem és bepötyögtem, hogy hol lehet nyomtató patront kapni az én kis canon nyomtatómba.

Fel is dobta ezt az oldalt: https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron . Innentől kezdve sokkal nyugodtabb voltam, mert mint kiderült, nem is olyan nehéz az én viszonylag ritka nyomtatómhoz tintapatront venni.

A https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron oldalon szerintem minden nyomtatóhoz lehet kellékeket találni. Megnéztem, hogy mennyi idő alatt hozzák ki az én nyomtatómba is beleillő patront. Szerencsém van, ugyanis azt jelezte a rendszer, hogy van is belőle raktáron, így legkésőbb 2 napon belül meg is fog érkezni ami nekem tökéletes, mert így időben ki tudok mindent nyomtatni, ami a repüléshez és az utazáshoz szükséges.

Nem lett volna olyan nagy tragédia, ha nem szerzek patront, mert ki lehet nyomtattatni több helyen is a városban, de én jobban szeretem saját nyomtatómat használni. Akkor ha esetleg valamit kihagyok, akkor sem kel, aggódnom, na meg nem szeretem, ha mások is látják, amit ki akarok nyomtatni.

A történetnek végül jó vége lett, sikerült időben kiszállítani a megrendelt patront, így nem maradt az utolsó pillanatra a nyomtatás. Nagyon gyorsan megérkezett a patron, ami természetesen pontosan olyan volt, mint amilyen a nyomtatóba kell.

Tanultam a leckéből, legközelebb egyszerre több patront fogok rendelni, hogy ne forduljon elő még egyszer ilyen helyzet.