A mindenes Hunnia Kristály

Anyukámmal a munkánk egy része megegyezik. Én megvalósítottam gyerekkorom álmát, és nyitottam egy éttermet Budapesten. Anyukám pedig egy intézménykomplexum vezetője, melyhez egy menza is tartozik. Természetesen más tényezők, kritériumok passzolnak a két helyre, hiszen anyukáméknál közétkeztetés is zajlik, míg én a vendéglátásban helyezkedtem el. De van néhány dolog, ami jó, ha mindenhol megtalálható, könnyen alkalmazható és biztonságos.

Mióta felfedeztük a Hunnia Kristály oldalát, rendszeresen osztunk meg egymással tippeket, ajánlásokat, amiket kiválóan lehet alkalmazni úgy a menzán, akárcsak az éttermemben. Ugyanis a Hunnia Kristályon konkrétan mindent, de tényleg mindent be lehet szerezni a konyhánkba. A legutóbbi felfedezésünk volt a tálca az önkiszolgáláshoz, melyből rengeteg variáció megtalálható az oldalon. Bár nálunk nem önkiszolgálás van, de a vendégek tálcán kapják meg a rendelésüket, így könnyebb tisztaságot tartani, illetve kényelmesebb elvinni a koszos edényeket. Tudtam, hogy anyukáméknál már elég leharcolt tálcák vannak, illetve nagyon csúszkálnak rajta a tányérok. Míg suli alatt ott ebédeltem, nem egyszer borítottam majdnem magamra az egész menüt.

Én a trapézalakú, üvegszállal megerősített poliészter tálcát ajánlottam neki. Megmaradna a klasszikus “menzás” forma, de egy jóval erősebb anyaggal rendelkezik. Ennek köszönhetően törhetetlen, tehát ha le is esik, nekiütődik valaminek, nem lesz semmi baja. Ezért gondolom azt, hogy hosszútávra kiváló befektetés. Mosogatógépben könnyen tisztítható, így a használat ezáltal sem ütközne problémába. A minőséggel biztos nincsen probléma, hiszen jól tudjuk, hogy a Hunnia Kristály kizárólag jó minőségű termékeket árul. A kiszállítás során még nem tapasztaltunk sérülést sem, de az ügyfélszolgálat bármilyen esetben kedves és segítőkész.

Számomra nem volt kérdés, hogy a parafabetéttel ellátott verziókat fogom megrendelni, mert ezek száz százalékban csúszásmentesek. Így senkinek sem kell aggódnia az egyensúlyozás miatt, a tálca a feladat nagy részét ellátja. Egyrészt valamivel luxusabb hatást is kelt, másrészről sokkal praktikusabb, mint bármely más tálca, amivel valaha is dolgoztam. A betét ellenére mosogatógépben egészen nyugodtan mosható, ami azért számunkra is hatalmas előnyt jelent. Bár akkor véleményt még nem találtam a termékről, nem volt bennem kétség, hogy ez is ugyanolyan jól fog szuperálni, mint a konyhánk többi felszerelése.

Egy másik terméken is megakadt a szemem. Nálunk lehet foglalni privát eseményekre is, ilyenkor viszont megterítjük az asztalt. Pontosan ezekhez az alkalmakhoz passzol remekül a leszedő tálca, mely kellőképpen nagy méretű, és senkinek sem kell tizenöt oda-vissza kört szaladgálnia az asztal és a mosogató között. Egy fordulattal az asztal nagy részét simán le lehet szedni. Ez egy egyszerű, fehér színű, nagy téglalap alakú tálca, de a funkciója pont a méreteiben rejlik.

Anyukám elgondolkozott az ajánlatomon, de közben megkérdőjelezte a tanácsomat. Nekik az ABS tálcák felelnének meg legjobban, hiszen ez az anyag áll kifogástalanul ellen a különböző vegyszereknek, náluk meg kifejezetten odafigyelnek a fertőtlenítésre. Tulajdonképpen ez a fajta tálca is nehezen törik. Talán én gyorsan elragadtattam magam az üvegszálas tálcával, mert annyira szuperul néz ki, de a Hunnia Kristály kínálatában ABS tálcákból is szépeket árulnak.

Egyébként famintás tálcák közül is bőven lehet válogatni. Általánosan a legtöbb tálca elérhető csúszásmentes felülettel. Én arra ösztönöznék mindenkit, hogy érdemes ezeket választani, mert sok kis baleset megelőzhető ezzel a funkcióval. A formákat is nagy változatosság jellemzi. Téglalap, trapéz, illetve osztott tálcákkal találkozhatunk. Érdekes verziók azok az önkiszolgáló tálcák, melyek polikarbonátból készülnek, szintén osztottak, és kifejezetten olyan helyekre ajánlott a felhasználásuk, ahol nem lehetséges törékeny anyagokat, üveget és porcelánt felszolgálni. Ilyen tipikus helyek a strandok és a medencék körül elhelyezkedő vendéglátó egységek.

Lényeg a lényeg, ha a Hunnia Kristályról válogattok, biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok az igényeitekhez, konyhátokhoz legjobban passzoló kialakításokat, méreteket, termékeket. A webáruházon a minden az nem túlzás. A tálcákra eleve hirtelen nem is gondolnánk, de az alapvetőbb darabokat is megtaláljátok, mint tányérokat, poharakat, serpenyőket, edényeket, és ez abszolút a teljesség igénye nélküli felsorolás. Ha valami hiányzik a konyhából, már tudjátok, hol keressétek!