Csempe vásárlás nem annyira egyszerűen

A házfelújítás közepén jártunk, amikor elértünk a fürdőszobához. Természetesen előre meg volt tervezve a sorrend, nem csak úgy össze vissza haladtunk a házban, és ami éppen az utunkba került, azt felújítottuk. Én nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent ki lehet hozni egy fürdőszobából, de sikerült.

A lakásfelújításhoz szükséges eszközök beszerzése

A felújítás előtt bevásároltunk minden szükséges eszközből, takarófóliából, kesztyűből, festékből… Nem a szokásos szupermarketben vettük meg a dolgok jelentős részét (talán érthető módon, a csiszolópapírt aztán kereshettük volna a zöldségek mellett), hanem egy barkácsboltba mentünk el. Ennek ellenére volt olyan dolog, amit mégis a szupermarketben szereztünk be, például a takarófóliát, ami éppen szezonális akcióként ki volt téve egy polcra a boltban.

A férjem még a csempézéshez is ért

Amikor megvolt minden, amire csak szükségünk lehet, belevágtunk a felújításba. Amit lehetett, azt a férjem csinálta meg, és csak ahhoz hívtunk szakembert, amivel biztosan nem boldogult volna egyedül. Például a fürdőszobában a csempék lerakását teljesen egyedül csinálta, büszke is vagyok rá. Én nem tudnám megmondani, hogy ezt nem burkoló csinálta. Sajnos a csempék lerakása egyszerűbbnek bizonyult, mint a kiválasztásuk.

Patália a csempék körül

Nem volt egyszerű kiválasztani a megfelelő csempét, veszekedtünk is miatta. A férjem ragaszkodott volna az eddigi, megszokott homokszínű csempéhez, ami pont olyan semmilyen. Nem zavaró, mindenhez passzol, de önmagában nem nyújt valami nagy vizuális élményt, én legalábbis így gondolom. Szerintem – ahogy azt indulatosan ki is fejtettem a férjemnek – csak úgy van értelme egy felújításnak, ha tényleg újítunk, tehát változtatunk a dolgokon, nem csak kicseréljük őket egy pont ugyanolyanra. A fürdőszoba ideális terep az újításhoz, itt bátran lehet kísérletezni a színekkel, mert a bútorok, a kád és a mosdó amúgy is semleges színűek. Éppen ezért a csempéknek valami extrának kell lennie.

Nekem a márvány mintás csempe volt az abszolút kedvencem, de a férjem hallani sem akart róla. Szerintem a márvány minta elegáns, mégis különleges, de nem túl tolakodó. Na, a férjem ezzel szemben úgy tekint a márvány mintás csempére, mint egy túldíszített, feleslegesen hivalkodó valamire, amiért felesleges annyit fizetni. Nem, nem drágább jelentősen a márvány minta, mint a homokszín, de ez nem zavarta a férjemet.

Útban a kompromisszum felé

Mivel nem akartam lemondani a márvány mintáról, elkezdtem inspirálódni az interneten és különböző csempe áruházak katalógusaiban, hátha találok olyan összeállítást, ami megnyeri a férjemet. Mutogattam is neki sorban a szebbnél szebb fürdőszobákat, de egyik sem nyerte el a tetszését. Még a barátnőmet is segítségül hívtam, aki a kérésemre meghívott minket vacsorára és miközben megmutatta a házukat, „véletlenül” kiemelte a fürdőszoba kapcsán, hogy a márvány mintás csempe volt élete legjobb választása, annyira feldobja az egész fürdőszobát. Hát, annyit értünk el ezzel, hogy hazafelé megjegyezte a férjem, hogy a barátnőm annyira odavan a csempéért, mintha ahhoz ment volna feleségül. Amikor elkezdte részletezni, hogy nem is érti, minek ennyi energiát pazarolni egy csempe kiválasztására, szaván fogtam és felajánlottam neki, hogy nekünk sem kell több energiát ölnünk a csempék nézegetésébe, már találtam is egyet, ami tökéletes lesz. Hát így került márvány mintás csempe a fürdőszobánkba. De a férjem belátta, hogy tényleg jó döntés volt.