Fogkő off, szájápolási cikkek on

A nővérem megnyitotta a saját kisboltját, ahol minden terméket kaphat a vásárló. Mindenes áruháznak nevezte el, és már a kezdeti időszakban jó profitot generált. Szüksége volt egy marketing menedzserre, és mivel a gazdasági tanulmányaim végén jártam, jelentkeztem a pozícióra. Hála annak, hogy testvérek vagyunk, és jól ismerjük egymást, nagyon sikeresnek bizonyult a közös munka. Egyre csak növekedtünk, és folyamatosan vettük fel az új alkalmazottakat. Egy év sem telt el a nyitás után, és már egy új üzletet is nyitottunk. A termékpalettánk is növekedett, és egy webshopba is belekezdtünk. Így aztán tényleg az égvilágon mindent lehetett kapni a mindenes boltban.

A fogápoló cikkek a legkelendőbbek, pedig ilyeneket az elején nem is terveztünk forgalmazni. A nővérem fogkőeltávolításon volt a Fogorvos Budapest rendelőjében, és azután jött az ötlet, hogy áruljunk dentálhigénikus cuccokat is.

A Fogorvos Budapest egyébként kitűnő választás, ha az embernek fogorvosi ellátásra van szükséges. A rendelőben tapasztalt szakemberek, és csúcstechnológiás gépek várják a pácienseket. Bármilyen beavatkozást el tudnak végezni, legyen szó tömésről, gyökérkezelésről, fogpótlásról, implantációról, fogeltávolításról, fogszabályzásról vagy fogkő problémákról. Ez utóbbinak egy egész blog bejegyzést szenteltek a weboldalukon, ahonnan az olvasó minden fontos információt megtudhat a témával kapcsolatban. A nővérem is ezt olvasgatva értette meg mi is az a fogkő, és hogyan történik az eltávolítása.

fogkő

A nyálból válik ki, magas a kalcium tartalma és könnyen elszíneződik a különböző ételek, italok vagy dohánytermékek hatására. Szerintem már ez is elég indok ahhoz, hogy az ember komolyan vegye, és rendszeresen eltávolíttassa, de van ennél rosszabb tulajdonsága is. Hemzsegnek benne a kártékony baktériumok, ezért hosszú távon a fog tönkremenését és elvesztését okozza. Ja és büdös is. Szerintem elég meggyőző érveket hoztam fel ellene, lássuk hogyan történik az eltávolítása.

Az eljárás nem sorolható a fájdalmas beavatkozások közé, de kellemesnek se nevezném. Talán az egészen kellemetlen kifejezés a megfelelő. Ezt elkerülendő, a fogorvos felken egy zsibbasztó pasztát, ami csökkenti az érzékelést. Ezután jöhet az ultrahangos készülék, ami a fogkő nagy részét eltávolítja. A gépi munka után az emberi erő következik, a fogorvos az úgynevezett depurátort hívja segítségül, hogy kivégezze a gonosz lerakódást. Ezt magyarul polírcsíknak nevezzük. Bizonyos esetekben ez sem elég a tökéletes eredményhez, de aggodalomra semmi ok, ilyenkor kerül elő az apró szemcséjű, ízesített só, amit nagy nyomással rászórnak a páciens fogára, és ezzel minden nem oda való szereplőt eltávolítanak. Az érdességet egy kefével és polírozással szüntetik meg, és ezzel kész is a tökéletes, fogkőmentes szájüreg.

A Fogorvos Budapest csapata nem csak a rendelőben törődik a páciensekkel. A fogkő eltávolítása után búcsúszóul tanácsokat adnak az egészséges állapot fenntartásával kapcsolatban, és bemutatják azokat az eszközöket, amelyek segítségével megelőzhető a fogkő korai újra lerakódása. Ha fogorvosi beavatkozásra van szükséged, őket válaszd!