Minden egy helyen, tanúsítvány és élelmiszer, ez lehetséges

Az utóbbi időkben, a kedvenc bevásárló helyemet hanyagoltam, és átálltam az online rendelésre. Ezt bárhol és bármikor el tudom intézni, pedig nagyon szerettem abba a boltba járni, mert mindent megkaptam egy helyen nem volt olyan termék, ami ne lett volna ott. De most időtakarékoskodás miatt, a neten vásárolok, amíg utazom a kosárba pakolom azokat a termékeket, amire szükségem van, majd várom a házhoz szállítást. Így is mindent megkapok, csak az a klasszikus vásárlás érzet nincs meg, de lehet legalább így kevesebbet költök. Most úgyis spórolnom kell, hiszen eladtam a lakásomat, de mivel nagyobba költöztem, így a közüzemi számlák is nagyobbak. Érdekes, hogy egy lakás eladásához is már az internetet kellett segítségül hívnom, így tényleg mindent el tudok már intézni a vásárlástól kezdve az energetikai tanúsítványt.

Ez az energetikai tanúsítvány első körben nagy talány volt számomra, hiszen miért kell nekem biztosítani a vevőmet a lakásom állapotáról, egy harmadik fő véleménye alapján. De később beláttam, hogy ezzel én is biztonságban leszek, és nem fordulhat elő olyan eset, hogy a vevőm felkeres, hogy milyen állapotban van most a lakás, nem ezt ígértem és mondtam neki, így ott lesz a kezében ez a tanúsítvány, amit nem én állítok ki, csak én fizetek ki, hogy mindenki biztosra menjen az eladás, vételnél. Természetesen az internetet hívtam segítségül, amikor megtaláltam; https://www.e-tanusitas.eu/ oldalt meg is könnyebbültem. Nagyon profin megszerkesztett oldal, és minden információt megtaláltam arról, hogy mit is takar ez az energetikai tanúsítvány, és milyen szintjei vannak.

Ezen a remek oldalon; https://www.e-tanusitas.eu/ a cég kifejti a szinteket, hogy a JJ kódú kiemelkedően rossztól terjed a skála AA++ minimális energia igényű besorolásig. Én így első körben a saját lakásomat, valahová közép kategóriába sorolnám be a grafikonjuk alapján, adnék a lakásnak egy FF -es átlagos állapotot. Ezen grafikon alapján a cég nagyon megtetszett nekem, és fel is hívtam őket, hogy mikor is tudnának kiérkezni hozzám. A telefonban megkérdezték, hogy merre is található a lakásom, hiszen az ahhoz legközelebb tartózkodó kollégát fogják küldeni, ezzel is időt spórolva mindenkinek, hogy ha esetleg sürgős lenne a tanúsítvány elkészülte.

De így is, hogy annyira nem égetett a határidő már másnap megérkezett a felmérő kolléga, aki nagy szakértelemmel vetette bele magát a mérésekbe, látszott rajta, hogy nem az első mérése és a feladat elvégzésére koncentrál teljes mértékben, majd, hogy ne veszítsünk időt, még ott a lakásomban elküldte a központba a lemért adatokat, hogy a központjukba megtörténhessen az elküldött adatok kiértékelése. Annyira flottul működik az egész cég, hogy nincs várakozás, a tanúsítványom, már másnap a kezemben volt, ennek a remek rendszernek köszönhetően, hogy láncban tudnak működni a kollégák. A tanúsítványomat másnap már hozta is a futár, így már semmi sem állt annak az útjába, hogy el tudom adni a lakásomat, és egy új, nagyobbat tudjak venni.

A tanúsítványban majdnem az szerepelt, amire én tippeltem, így nagy meglepetés nem ért, inkább csak beigazolódott, hogy amit mondtam a vevőnek, az igaz. Én személy szerint nagyon meg vagyok a céggel elégedve, a barátaimnak is ajánlom, és mindig átküldöm a cég linkjét; https://www.e-tanusitas.eu/, ők pedig örülnek, hogy nekik már nem kell utána járni, mert én ezt az utat már kijártam nekik.