Napelemet úgy vásárolhatsz, hogy később megtérül a befektetésed

Fogyasztói társadalomban élünk. Nem tudunk kibújni a boltok, online shopok és közszolgáltatók béklyójából. De nem volt ez mindig így. Volt, amikor az emberek maguknak termelték meg az ételt, vagy egymás között cserélgették. Nem kellett bemenni egy nagy plázába, hogy beszerezzük a napi finom fogásokat.

Bár ez a falusi társadalom bizonytalanabb is volt, mert olyan tényezőkre épített, mint az időjárás. A modern világunkban szinte lehetetlen már ezzel a módszerrel függetlenné válni. Az egyik legnagyobb akadály ebben, az áram előállítása. Mivel az elektromosság saját célunkra felhasználása egy pár száz éves történelemmel rendelkező dolog csak, ezért újfajta módszerek kellenek ahhoz, hogy megoldjuk ezt a problémát.

Egyre többet hallani a napelemekről. Legbővebb tájékoztatást a Spóroljnapelemmel oldalán találtam. A napelemek használata már egyáltalán nem úgy néz ki, mint ahogyan gyerekkoromban földrajzon tanultam. Másfajta napelemekkel dolgoznak az emberek, amik sokkal hatásosabbak, mint a régiek.

Honnan tudom mindezt? A korábban említett, napelemekkel foglalkozó oldalról. A Spóroljnapelemmel egy kérdést sem hagy megválaszolatlanul. Véletlenszerűen jött a gondolat számomra, hogy napelemet szeretnék vásárolni. Miután elolvastam az információkat, biztos voltam benne, hogy szükségem van egyre.

Az első dolog, ami miatt meggyőző volt az oldal, az az őszinteség volt. Már a legelső bekezdésben kijelentették, hogy a napelem vásárlás nem egy olcsó beruházás. A megtérülés pedig nem felélten rövid időn belül történik majd meg. Ennek ellenére megéri, mert nemcsak visszahozza az árát, de plusz költségektől is megkímél a jövőben.

Képzeljétek el, hogy egy napelem segítségével, olyan világban élhettek, ahol nincsen villanyszámla. Nem kell azon aggódni, hogy mikor kell befizetni a csekkeket. Nem kell emellett azon sem aggódni, hogy megfelelően kezel-e a szolgáltató. Számomra ez volt a legvonzóbb az ajánlatban és a későbbi megtérülés sokkal kézzelfoghatóbb volt. Tudtam, hogy erre a pluszra volt szükségem.

A nagy kérdés ezután az szokott lenni, hogy mi van a napelemmel éjszaka? Elvégre ilyenkor nem tudja villamos árammá alakítani a nap sugarait a készülék. Az oldal segítségével megtudtam, hogy sokkal többet termel a napelem alapból egy nap alatt, mint amennyit felhasználnánk. Ezt a többletet el tudjuk adni a szolgáltatónak.

Továbbá azzal sem voltam tisztában, hogy mennyibe kerül egy napelem. Mindennek van egy online boltja. Bicikliknek, gördeszkáknak, de sosem láttam még liciten napelemet. Ez azért van, mert minden egyes ilyen készülék árát a mi házunk fekvése és kialakítása határozza meg. Nem mindegy, hogy milyen helyen lakunk és még az sem, hogy a tetőnk milyen szögben dől.

Egészen szakértőnek éreztem magamat már az olvasás végére. Ettől függetlenül nem tudtam, hogy én miként számolhatnám ki ezeket az értékeket. Nem kellett azonban emiatt aggódnom, mert gondoskodtak róla a Spóroljnapelemmel ügyintézői.

Tőlük kellett árajánlatot kérni. Ehhez szükség volt egy telefonos beszélgetésre és egy helyszíni felmérésre. A telefonban nagyon barátságosak voltak az alkalmazottak. Elmagyarázták, hogy a helyszíni felmérés ingyenes, elvégre itt derül ki, hogy egyáltalán alkalmas-e a házam arra, hogy egy napelemet helyezzenek rá.

A megbeszélt időpontra ki is érkeztek és elvégezték a felmérést. Ez is nagyon gyorsan ment. Körültekintően elmagyaráztak mindent, emellett pontosak voltak, nem várattak egy percet sem.

Azóta már egy napelem által „hajtott” házban élek. Meg kell mondjam, rendkívül felszabadító érzés, hogy nem kell szinte semmit fizetnem a szolgáltatónak. Akinek van valamennyi félretett pénze, csak ajánlani tudom. Hiszen ez egy olyan befektetés, ami idővel csak pénzt spórol nekünk. Valljuk be, ki ne szeretne egy ilyen ajánlatot?