Talpmasszázs szociális fóbiával? Nem akadály!

Kifejezetten gátlásos, szorongó ember vagyok – az a típus, aki percekig toporog az ajtóban, mielőtt be merne kopogni valahová, aki gyomorgörccsel indul el ügyet intézni az okmányirodába, és akinek olykor még egy szimpla bevásárlás is kész kaland. Egyszóval a verbális kommunikáció gyakran okoz gondot, na. Hogy a számomra kényelmetlen helyzeteket lehetőség szerint a minimumra redukáljam, szeretem az ügyeimet és a bevásárlásaimat online intézni – pár kattintás, és már be is fizettem a tartozást, vagy úton is van a megrendelt termék. Különösen szeretem azokat a webshopokat, ahol széles termékskálából válogatva többféle dolgot szerezhetek be egyszerre – így ugyanis futárral is csak egyel kell találkoznom.

Telefonálgatni végképp utálok: általában percekig rágom a körmöm, mire végre ráveszem magam, hogy tárcsázzam a számot (ha ráveszem magam egyáltalán). Épp ezért végtelenül nagy megkönnyebbülés számomra (meg valószínűleg mindenki más számára is, aki szociális fóbiával küzd), az online időpontfoglaló-rendszerek elterjedése. A fodrászomhoz, a kozmetikusomhoz, sőt általában még orvoshoz is így jelentkezem be – ezért is voltam különösen boldog, mikor a közelmúltban masszázsszalont keresve rátaláltam a Karma Thai Masszázs weboldalára.

Gyerekkorom óta küzdök bokasüllyedéssel, és a nap végére gyakran fájdul meg a lábam, így egy ideje már fontolgatom, hogy a páromat kímélendő (aki egyébként nagyon lelkiismeretesen masszírozza a talpamat esténként) felkeresek egy hivatásos masszőrt. A Karma Thai Masszázs több szempontból is ideális választásnak tűnik: a szalonjaik könnyen megközelíthető, központi helyen (a 7. kerületi Síp utcában, valamint a 6. kerületben, a Király utcában) találhatóak, a weboldaluk pedig átlátható, könnyen kezelhető, informatív, és ami a fő: lehetőség van online időpontfoglalásra is. A karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs aloldalon hamar megtaláltam a számomra releváns szolgáltatás részletes leírását, így néhány perc alatt tájékozódhattam a választható kezelésekről, az árakról és a szalonok pontos elhelyezkedéséről. Az alapvetően adminisztratív jellegű információkon túl nagyon fontos számomra, hogy minél pontosabb képet tudjak kialakítani magamban arról, milyen lesz a közeg, ahová majd érkezem (mi fog történni, mire számítsak), ez ugyanis rengeteget segít nekem a szorongásaim leküzdésében. Épp ezért különösen tetszett, hogy a talpmasszázs menetéről, valamint az élettani hatásairól is olvashattam ugyanitt egy rövid összefoglalót, a további kételyeimet pedig (ami egy szorongó emberben mindig túl sok van) a gyakran ismételt kérdések pontokba szedése és frappáns megválaszolása segít eloszlatni. Megtudhattam például, hogy a talp alapos átmasszírozása nem csak a fájós lábra gyakorol jótékony hatást, hanem a mentális állapotunkra, a stressztűrő képességünkre és a vérkeringésünkre is – sőt, hatékony kiegészítő kezelés lehet különböző betegségek gyógyításában, legyen szó mozgásszervi megbetegedésről vagy akár szív-és érrendszeri panaszokról.

A döntés megkönnyítéséhez a karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs oldal vizuális elemei is hozzájárulnak: a weboldal megjelenése impozáns, ugyanakkor harmonikus és barátságos közeget sugall, és a szalonok belső kialakításáról is láthatunk fotókat (újabb pluszpont a szorongótól, aki szereti tudni, hogy fog kinézni az ismeretlen új hely, ahová kénytelen lesz betenni a lábát).

Az időpontfoglaló felületet sem kell sokáig keresni, és ami a legjobb: profilkép és keresztnév alapján még a masszőrt is kiválaszthatjuk. Szerintem ez, mindamellett, hogy szuper ötlet, még nagyon kedves is, hiszen pontosan tudja az ember, hogy kihez megy, és kiválaszthatja azt a masszőrt, akiről úgy érzi, hogy a legjobban passzolna hozzá.

A bizonytalansági faktort ezáltal végképp a minimumra redukálhatom, így aztán már semmi sem akadályozhat meg abban, hogy kiválasszam a számomra legszimpatikusabb masszőrt és a legideálisabb időpontot, és pár kattintással, nulla verbális kommunikációval kényeztető talpmasszázst foglaljak magamnak!